Motivasyon Danışmanlığı

Şirket etkinliklerinde talep doğrultusunda eğitim ve motivasyona yönelik özel programlar düzenlenir. Güleryüz İK’nın doğaçlama ve spontan yapısı farklı konuların çarpıcı bir şekilde işlenmesine olanak tanıdığı gibi bir araya gelen bireylerle yapılan atölye çalışmaları da ekip ruhunun kısa zamanda oluşmasını ve bireysel yaratıcılıkların bu ekip içerisinde kaynaşmasını sağlamaktadır.

Motivasyon, insanları amaçlarına yönelten içsel kuvvettir ve sadece kendisi tarafından yönlendirilir. Motivasyonu, " kişilerin belirli bir amacı gerçekleştirmek üzere kendi arzu ve istekleri ile davranmaları " şeklinde tanımlamak mümkündür.

Motivasyon, bir insanı belirli amaçlar için harekete geçiren güç demektir. Diğer bir deyişle bir veya birden çok insanı belirli bir yöne doğru devamlı şekilde harekete geçirmek için yapılan çabalardır. Bu amaç üretim veya hizmet olabilir. Bu yüzden çalışanlara hizmetleri karşılığında çeşitli şeyler vaad edilir ve böylece kendileri belirli bir yöne doğru devamlı olarak özendirilir. İnsanları harekete geçiren, yönlerini belirleyen umutları, inançları ve ihtiyaçları vardır.

Ayrıca motivasyonu çalışana enerji sağlayan, onu yönlendiren ve belirli davranışlarının devamını temin eder bir güç olarak kabul edebiliriz.

Bu yönüyle motivasyon iş performansına etki eden çalışmanın zinde ve verilecek görevlere her an hazırlıklı olmasını sağlayan psikososyal bir etkendir.

İş liderleri ve işletme yöneticileri, örgütlerinde görev alan personele biliçsel, duygusal ve davranışsal boyutları ile etkileyici mesajları aktardıkları sürece iş süreçlerinde kritik başarıların ortaya çıktığını görebileceksiniz.

İşletmelerin düşük maliyet-müşteri tatmini denklemini çalışanların motivasyonuna dönük çözümlemeleri için konuya aşağıdaki boyutları ile yaklaşmaları gerekmektedir.

- Yöneticinin bir örgütte sağlayacağı iş başarımı, motivasyon süreci ile sıkı sıkıya ilişkilidir.
- İyi bir yönetici, içten duyulan memnuniyetin elemanın kendisi için olduğu kadar organizasyon içinde önemli olduğunu bilir. Bu yüzden de, işin gerekleriyle bireylerin ihtiyaçları arasında uyum olmasını sağlamaya çalışır.
- Çalışanlarını örgüt içi ve dışı fizyolojik, psikolojik ve sosyal ihtiyaçları ile anlayan, yorumlayabilen işletme yönetimi, onlardan verimliliklerini en üst seviyeye çıkarması için faydalanma yollarını da bulabilecektir.
- Kişisel güdülemede işletmelerin elinde bulunan en güçlü silah paradır. Para, bir işletmeye yetenekli personeli çekmede ve onları daha zorlu çalıştırmada etkili olan bir araçtır. Çalışanların fizyolojik ve güvenlik ihtiyaçlarını tatmin edeceği gibi saygınlık simgeside olabilir. Ancak çok önemli olmakla birlikte paranın önemi güdülemede sınırlıdır.
- Günümüz işletmelerinde etki çemberi dar olmakla birlikte öne çıkarılan en önemli motivatör paradır. Bu durum gerçek motivatörlerin gözardı edilmesine, iş performansının sonuçlarının sadece parayla ilişkilendirilmesine yol açmaktadır.
- Motivasyonun devamlılığı personelin kendisini motive edebilecek düzeye getirilmesi ile sözkonusudur.
- İşletmenin başarı ile çalışanların motivasyonu arasında doğrusal bir ilişki vardır.
- Genel işletme performansını arttırabilmek için takım çalışmalarını ön planda tutarak ait olma olgusunun geliştirilmesi gerekmektedir.

İşletmelerin çalışanlarını motive ederken takım odaklı bir motivasyon modeli ile harekete geçmeleri, verimlilik ve kalite çevirimlerinde başarılı sonuçlar alınmasında etkili olacaktır.

Kurumsal İş İlanları Üye Ol Firma Üyelik İletişim

Amacımız İş İlanları Üye Ol Üye Ol İletişim Bilgilerimiz
Gizlilik Bildirimi İş Arıyorum Cv Oluştur İlan ver İletişim Formu
Hizmet Sözleşmesi İş İlanı      
Kullanım Koşulları Sözleşmesi      
İŞKUR          
KVKK Bilgilendirme Metni        

  İkb GÜLERYÜZ İnsan Kaynakları İstihdam Danışmanlık Özel Eğitim Ticaret Ltd. Şti. Türkiye İş Kurumu’nun 09.04.2020 tarihli 463 No’lu lisans sahibi özel istihdam bürosudur.

4904 Sayılı  Kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir.

4904 SAYILI TÜRKİYE İŞ KURUMU KANUNU GEREĞİNCE

İŞ ARAYANLARDAN ÜCRET ALINMASI YASAKTIR!

 
Şikayetleriniz için Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
TÜRKİYE İŞKUR ŞUBELERİ
BÖLGE TELEFON MAİL ADRES
MANİSA (0 236) 231 16 20 [email protected] Sakarya, Kamilsu Cd. No:4, 45020 Şehzadeler/Manisa
KONYA (0 332) 236 08 28 [email protected] Feritpaşa Mah. Mürşitpınar Sok No:4 Selçuklu /KONYA
BURSA (0 224) 225 15 15 [email protected] Üçevler Mahallesi, Esra Sokak No:1 Nilüfer/BURSA
ADANA (0 322) 323 84 44 [email protected] Seyhan Mah.Karataş Cad. No:4 Yüreğir ADANA
BALIKESİR (0 266) 239 71 54 [email protected] Paşaalanı Mah. 188.Sok.No:30 Merkez/BALIKESİR
ANTALYA (0 242) 243 47 70 [email protected] Kanal, Antalya Blv. No:12, 07080 Kepez/Antalya


 
 
 
 
GÜNCEL HABERLER :
Tüm Hakları Saklıdır
Asersoft | Webmanager