Güleryüz Ýnsan Kaynaklarý olarak; pek çok farklý sektörde, birçok kuruma, farklý hizmetlerimizle insan faktörüne odaklanan deðiþim stratejilerinin geliþtirilmesi için Ýnsan Kaynaklarý danýþmanlýðý ve bunlarýn uygulanmasýnda destek hizmetleri vermekteyiz.
Müþterilerimize sunduðumuz Ýnsan Kaynaklarý alanýndaki çözüm ve projelerimizi, çalýþma ilkelerimiz ve deðerlerimiz doðrultusunda, müþterilerimizin ihtiyaçlarý, beklentileri ve hedeflerini temel alarak kuruma özel olarak geliþtirmekteyiz.
Güler yüzlü, konusunda uzman ve ilgili ekibimiz ile, verdiðimiz danýþmanlýk hizmetinin ya da yürüttüðümüz Ýnsan Kaynaklarý projelerinin her aþamasýnda sizlerin yanýnda yer almaktayýz
Ölçme ve Deðerlendirme
Ýnsan Kaynaklarý Ölçme ve Deðerlendirme Danýþmanlýðý ; kurumlarýn personel seçme yerleþtirme süreçlerinin yapýlandýrýlmasý ve mevcut çalýþanlarýnýn deðerlendirilmesi amacýyla, yetkinlik modelleme, kiþilik envanterleri, yetenek ve bilgi testleri, deðerlendirme merkezi ve görüþme tekniklerinin geliþtirilmesi, uygulanmasý ve sonuçlarýn raporlanmasýndan oluþur.
Ýnsan Kaynaklarý Ölçme ve Deðerlendirme Danýþmanlýðý hizmetinin temel amacý ; kurumun beklentilerine, pozisyonun ihtiyaçlarýna ve yetkinliklerine en uygun kiþinin, uygun metotlarla objektif bir biçimde yapýlan deðerlendirmeler sonucu, en kýsa zamanda belirlenebilmesidir. Kullanýlan objektif ölçme ve deðerlendirme yöntemleriyle pozisyona uygun adaylarýn seçilerek çalýþan devir hýzýnýn düþürülmesi saðlanmaktadýr.
Müþteri Memnuniyeti Araþtýrmalarý
Müþteri Memnuniyeti Araþtýrmasý, müþteriler açýsýndan hizmet kalitesini ve memnuniyetini belirleyen deðiþkenleri belirlemeyi hedefler. Müþterilerin mevcut ürün ve hizmetlerle ilgili görüþlerinin yaný sýra, yeni ürün geliþtirme süreçlerinin oluþturulmasýna yönelik olarak, henüz tanýmlanmamýþ beklentileri ve ihtiyaçlarý da araþtýrma sonucunda elde edilir.
Müþteri Memnuniyeti Araþtýrmasýnda, müþterilerin memnun olduðu ve olmadýðý hizmetlerin belirlenmesi, nedenlerinin araþtýrýlmasý, hizmet kalitesini artýrmak için beklentilerinin belirlenmesi gibi alanlara odaklanýlýr.
Kurum Kültürü Araþtýrmalarý
Ýnsan Kaynaklarý departmaný ile birlikte projelendirilen Kurum Kültürü Araþtýrmasý, kurumlarýn deðiþim ihtiyaçlarýný, deðiþimin yönünü ve boyutunu deðerlendirmelerini saðlamak, çalýþanlarýn kurumsal kültür algýlarýný belirlemek ve deðiþtirmek amacýyla yapýlmaktadýr. Danýþmanlýk baþlýðý ile ele alýnan Deðiþim Yönetimi stratejilerinin geliþtirilebilmesi için, kurum, departman ve kiþi bazýnda uygulanabilen envanterlerle, ’mevcut durum’ ve ’olmasý gereken durum’, farklý pozisyon ve fonksiyonlara göre deðerlendirilir.
Bu danýþmanlýk çalýþmasý sonucunda, o kuruma ait kurum kültürünü genel olarak belirleyen temel boyutlar saptanýr. Ýnsan Kaynaklarý departmaný ile birlikte analiz edilir. Bu boyutlar kurumun kültürüne ait davranýþ modellerinin belirlenmesinde ve grubun davranýþlarýnýn öngörülmesinde kullanýlmaktadýr. Yapýlan analiz sonuçlarý doðrultusunda, kurumun performansýný artýrabilmek için kurum kültüründe yapýlmasý gereken deðiþiklikler belirlenir; bu deðiþikliklerin gerçekleþtirilmesi için plan ve projeler geliþtirilir.
Çalýþan Memnuniyeti Araþtýrmalarý
Ýnsan Kaynaklarý danýþmanlýk hizmeti kapsamýnda olmazsa olmaz araþtýrma yöntemlerinden biri de Çalýþan Memnuniyeti araþtýrmalarýdýr. Çalýþanlarýn iþ tatmini ve temel motivasyon unsurlarý, iþin niteliði, çalýþma ortamý, kiþisel geliþim olanaklarý gibi farklý baþlýklar altýnda deðerlendirilir. Amaç, kurum içinde verimliliðin ve iþ performansýnýn arttýrýlmasýna yönelik geliþme alanlarýný, önceliklerine ve kurumun genel performansýna etkilerine göre belirlemektir.
Çalýþanlar, iþleri ve iþlerinin deðiþik yönleri ile ilgili ne hissetmektedir?
Çalýþanlar, hangi konularda ve ne düzeyde memnuniyet ve memnuniyetsizlik yaþamaktadýr? Bunlarý belirleyen faktörler nelerdir ve aralarýnda nasýl bir iliþki vardýr? Bütün bu sorularýn yanýtlarý Ýnsan Kaynaklarý departmanlarýnýn ana ilgi alaný olmalýdýr.
Bayi/Þube Memnuniyeti Araþtýrmalarý
Bayi/Þube Memnuniyeti Araþtýrmasý, kurumlarýn bayiler, þubeler, servisler gibi birlikte iþ yaptýklarý kiþi veya kuruluþlarýn (iþ ortaklarýnýn) memnuniyetini belirlemeyi amaçlar. Bu araþtýrma kapsamýnda, iletiþim, çalýþma yöntemleri gibi konularda iþ ortaklarýnýn algýlarýnýn belirlenmesi, iþ ortaklarýnýn kurumdan beklentilerinin saptanmasý, iþ ortaklarýna göre müþterilerin ürün ve hizmetlerden beklentilerinin ve müþteri ile hizmet/satýþ sürecinde yaþanan problem alanlarýnýn deðerlendirilmesi yer almaktadýr.
|